Vævning

Jeg hedder Johanne Jacobsen.
Født den 09. marts 1952
Jeg er født i Nørreskoven på Troldhøj på Als. Jeg bor i Nordborg på Als sammen med min mand.
Begyndte i 1998 at væve hos min moster og var nogen år senere med i AOF i Havnbjerg. Senere var jeg med i en privat lille vævegruppe hvor vi var selvhjulpne. Væver nu i Kunstværket i Augustenborg.
Men ellers er jeg autodidakt væver. 👍

Jeg kan lide at væve mange forskellige ting, elsker udfordringer f.eks. karelsk –gulv og vægtæpper-Johan Bonde-installationer-plaider af eget spundet uldgarn-beidewand-skyggevævning-dobbeltvævning-fotingar- osv.
Min største udfordring var i 2007 da jeg vævede en hørdug til 16 pers. til min søns bryllup.

Mit væveliv er i mit hjem – har to væve en stor Lervad kan væve 160cm bredde og en mindre 70 cm bredde. Derudover har jeg væve til billevævning og båndvævning.
2 dage er jeg i Kunstværket i Augustenborg hvor vi er en vævegruppe på 7 pers. Vi er en del af et kunsthus der rummer malere, keramikker, trykkerer, designerer o.a.
Så er jeg væver på Jollmands Gård i Holm ved Nordborg hvor jeg væver på en trissevæv og har kontakt til besøgende.
Desuden har jeg vævet på en opstadvæv på Lindeværftet i Holm hvor jeg vævede stof til tøj til mannequinfamilien fra jernaldertiden som er udstillet sammen med Hjortspringbåden.
Jeg har også vævet på og været på kursus i Sytcero computervævning. (For kedeligt til mit temperament men jeg vævede en lang morgenkåbe i frotte)

Jeg væver fordi jeg kan lide det og det er afslappende. Udfordringerne ved at væve sjove, anderledes ting og bruge mit lager af forskellige garner og materialer.
Det at lave en trend, sølle, kamme og binde op og så se om jeg har gjort mit arbejde korrekt. Det er udfordringen for mig.
Jeg har været med i diverse lokale udstillinger og markeder og har også løbende udstillet mine ting i Kunstværket.

3 ord hvad vævning er for mig: udfordring, tilfredsstillelse og socialt samvær.😊